İkramlık çıtır patates topları tarifi!

İkramlık çıtır patates topları tarifi!

İkramlık çıtır patates topları tarifi

Malzemeler:

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı galeta unu
  • 1/4 su bardağı un
  • 1/4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/4 su bardağı mısır gevreği
  • Tuz ve karabiber

Yapılışı:

  1. Patatesleri soyup yıkayın ve küp küp doğrayın.
  2. Patatesleri bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su koyun.
  3. Patatesler yumuşayana kadar haşlayın.
  4. Haşlanan patatesleri bir kaba alın ve soğumaya bırakın.
  5. Soğuyan patatesleri çatalla ezin.
  6. Ezilmiş patateslere yumurta, galeta unu, un, kaşar peyniri, mısır gevreği, tuz ve karabiberi ekleyin ve iyice yoğurun.
  7. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  8. Kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.
  9. Kızaran patates toplarını havlu kağıt serili bir tabağa alın.
  10. Sıcak servis yapın.

İpuçları:

  • Patateslerin iyice yumuşadığından emin olun.
  • Hamuru çok fazla yoğurmayın, aksi takdirde sert olur.
  • Kızartırken patates toplarının birbirine yapışmaması için kızgın yağı iyice ısıtın.
  • Patates toplarını çok fazla kızartmayın, aksi takdirde kurur.

Afiyet olsun!

bekircaglayan

Bunlarda İlginizi Çekebilir